Абонатите на „Топлофикация“ Сливен могат сами да регулират радиаторите си

„Всички клиенти на „Топлофикация“ Сливен са с монтирани уреди и термоглави на радиаторите. Благодарение на тях всеки има възможност да използва или не парното, за да постигне комфорт в дома си. Температурите се повишават и всеки има различни възприятия дали има нужда от допълнителна топлина в дома си, или не“, това заяви инж. Павлин Костов – изпълнителен директор на дружеството.

Абонатите могат да спират и пускат отоплението в техните жилища, когато желаят и в зависимост от температурите навън. Дружеството е в готовност незабавно да пристъпи към общо спиране на отоплението. Трябва само да бъдат изпълнени нормативните изисквания от Наредбата за топлоснабдяването“ каза още той.

По думите му, за да се прекрати отоплителния сезон, трябва да са изпълнени определени условия. Трябва да има 3 последователни дни със средноденонощна температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне на времето. „Към момента все още тези условия в Сливен не са настъпили, но всеки може сам да избере да изчака или да изключи парното по собствено желание предварително“ допълни инж. Костов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук