Акробатите от СКА „Ст. Данчев“ Сливен с медали от Международен турнир

Женската тройка Маринела Иванова, Гергана Калчева и Петя Георгиева спечели бронзови медали на Международния турнир по акробатика в София. Представителките на сливенския СКА „Стефан Данчев” в третия състезателен ден събра актив от 26.250 точки и заслужи място на почетната стълбица във възрастовата група 12-18 години. Тази тройка се подготвя и за участие на Световно първенство, очаква се съвсем скоро Българската федерация по акробатика да обяви окончателния отбор, който ще представя страната ни на престижния форум.

Международният турнир в София беше последно контролно за определянето на окончателния състав на националния отбор за шампионата на планетата през юни в Швейцария. В столицата медали спечели и смесената двойка Петко Димитров, Весела Василева, които с актив от 24.450 точки се класираха трети във възрастта 11-16 години. Във възраст 8-16 години на втора позиция се нареди тройката Габриела Даскалова, Маринела Дикова и Стоянка Димитрова.

Успоредно с подготовката за Държавните първенства, отбор от 25 момичета и момчета от СКА „Стефан Данчев” се готви и за следващия етап от участието си в шоуто „България търси талант”. Възпитаничките на Виолета Бинева вече се класираха за полуфиналите, а екип на предаването бе в Сливен, в спортна зала „Младост”, за да се срещне с амбициозната група. „Очаквайте още по-интересна програма от това, което представихме в първия кръг”, обещава треньорката им.

Междувременно стана ясно, че СК „Стефан Данчев” ще бъде домакин и на Държавно първенство за най-големите възрастови групи. Надпреварата ще бъде през втората седмица на месец юни и ще се проведе в зала „Васил Левски”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук