Алексей Петров е убит

Известният бизнесмен Алексей Петров е бил убит, съобщава БТВ като се позовава на свои източници.

По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал „Драгалевци“. На място е имало и жена, която също е застреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние.

По непотвърдена информация срещу Петров е стреляно с пушка. Има засилено полицейско присъствие в района на стрелбата, както и по Околовръстно шосе. Всички входове и изход на София са затворени.

От МВР изпратиха и официално съобщение до медиите:

Криминалисти изясняват факти и обстоятелства около престъпление, извършено днес в столицата. Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в болнично заведение.  По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото на убийството.

По непотвърдена информация сигналът е подаден за местност „Бай Кръстьо“, където жена е викала за помощ. Районът е отцепен, като са мобилизирани почти всички служители на полицията. Районът на стрелбата е отцепен и се допускат единствено разследващи, като се проверяват всички автомобили, дори и пешеходци.

Досега срещу Алексей Петров има два неуспешни опита за покушение. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него. На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук