Арести и досъдебни производства в Сливен заради нарушаване на карантината и извънредните мерки

В Сливен мерките, въведени с извънредното положение се нарушават. Заради това има арестувани, образувани са и досъдебни производства, съобщават от полицията.

В РУ-Сливен са образувани едно бързо и две досъдебни производства за нарушаване на карантината. Полицейските служители са установили, че на 22 март двама мъже и една жена от град Сливен, че не изпълняват задължението да не напускат дома си или мястото за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение. Образуваните производства са под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Друго нарушение е извършено на 21 март вечерта около 21.00 часа, екипи на участък „Надежда“ са разпръснали група лица, които въпреки забраната са се събрали на едно място и са нарушавали нощната тишина със силна музика. В Районното са отведени
шестима-три непълнолетни и три пълнолетни лица. Три момчета на 19, 20 и 21 години са оставени в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за нарушени мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест от заповед №РД-01-131 от 17.03.2020г. на министъра наздравеопазването.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук