Арестуваха сливналия, подготвял убийството на жена си и детето си, искал да ги запали

Арестуваха сливналия, подготвял убийството на жена си и детето, искал да ги запали. Районна прокуратура -Сливен зе адържала за срок до 72 часа Н.И., обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и извършил приготовления за убийство на две лица. повдигнати са му две обвинения.

Н.И. е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд – Сливен на 11.01.2024 година. Според същата заповед Н.И. няма право да доближава И.К. и малолетното й дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт.
Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл. 296, ал. 1 от НК.

Н.И. е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на И.К. и малолетното й дете, изразяваща се заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Бруталния случай на домашно насилие е станал тази сутрин. 36-годишният Николай Иванов е залял с бензин жена си и собствения си син и за малко не ги изгори живи. Нападението е станало, докато 33-годишната жена кара детето си на ясла, разказват свидетели.

Тази сутрин, малко след 7 ч. сутринта, младата жена, чиито инициали са И.К., качила детето в колата си и тръгнала към детската градина. Няколко минути след това бившият й приятел, баща на детето, с когото не са заедно от няколко месеца, изскочил пред колата ѝ. Стресната, И. К., спряла рязко. Той влязъл в автомобила и започнал да им крещи. Агресивният Николай извадил 2-литрова бутилка, пълна с бензин, и залял възлюбената си, разпръснал горивната течност и към задната седалка, където седял 2-годишният му син. Изкарал и запалка и крещял, че ще ги запали.

На помощ се притекъл млад мъж, който успял да отскубне от ръцете му запалката и се обадил на тел. 112. Дошлите на място полицаи задържали мъжа.

Николай е от сливенското село Самуилово, има богато криминално минало. Той е осъждан за кражби, а в момента срещу него тече друго производство – за шофиране след употреба на наркотични вещества.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук