Асен Василев в Сливен:На 2 октомври трябва да изберем-живот в нормална европейска държава или връщане към стабилната бедност

На 2 октомври трябва да изберем дали да живеем в нормална европейска държава или да се върнем към стабилната бедност. Така кандидатът за народен представител от „Продължаваме Промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев коментира днес в Сливен ситуацията с предстоящия парламентарен вот и избора, който българските граждани трябва да направят. Придружен от водача на листата за 21 МИР Сливен Татяна Султанова и останалите кандидати от сливенската листа на партията, той се срещна с граждани на ларгото и разговаря с тях, за основните проблеми и теми, които ги вълнуват-преизчисляването на пенсиите, по-високите заплати, социалните придобивки и възможностите за развитие на Сливенска област.

Пред хората той разясни, че страната ни може да е финансово стабилна, без да се орязват социалните разходи. „Ако рамката е грешна – няма да има пари, ако правиш нормални бюджети няма никакъв проблем. Сега ние правим трети бюджет и всички те показаха, че можем да стоим в рамките на планирания дефицит, да имаме най-голямата инвестиционна програма за капиталови инвестиции и средства за социална политика. Явно в последните 12 години никой не е правил истинска социална политика“, посочи още той.

По думите му, предстои да се осигурят безплатни учебници на учениците до 11-ти клас както и да се повишат доходите в различни сфери. „Инвестираме в хората на България – най-важната инвестиция. И искаме това да продължи! Нямаме нужда от политика на стабилна бедност – показахме, че може да имаме нормална социална европейска финансова политка, без това да застраши устоите на финансовата система на страната. Най-важното е това да продължи“, заяви още Асен Василев.

Той посочи, че на път за Сливен е посетил Сливенските минерални бани, но е останал разочарован от видяното там и го определи като „един безценен ресурс, който е оставен на разруха“.

Относно водача на сливенската листа на „Продължаваме промяната” Татяна Султанова, Василев заяви, че в предходния парламент, тя е представила достойно Сливен с работата си по над 100 казуса. „В лицето на Татяна Сливен има един голям човек и адвокат, който чува хората и активно работи“, каза той.

От своя страна Татяна Султанова-Сивева, заяви че приоритет за нея и колегите й е просперитета на Сливен и те ще работят за това. „За нас е много важно да направим така, че да върнем хората в Сливен и в региона. А по-важно е, те да искат да останат”, обяви още тя.

„Продължаваме Промяната“ е с номер 9 в интегралната бюлетина за изборите на 2 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук