Асен Василев в Сливен: Преднината на Коалцията „ПП-ДБ“ е ясен знак,че българите избират европейския живот пред стабилната бедност

Българските граждани предпочитат Европа и европейския живот, а не да стоим стабилно бедни и доказателство за това е преднината, която ни дават в проучванията си преди изборите социологическите агенции. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев коментира в Сливен предизборната обстановка в страната. Той беше в града, за да се срещне с граждани и симпатизанти на коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ в Драматичен театър в Сливен.

Пред тях, а по-късно и пред медиите, той коментира проблемите в страната и региона както и начините за тяхното решаване.

„Основното, което споделиха гражданите при срещата ни днес е, че има проблеми с добре платената работа, с болниците, училищата, което пречи в по-малките населени места да се задържат младите хора и те отиват или в по-големите градове или направо в чужбина. Предотвратяването на това е всъщност в основата на регионалната политика, която ние сме заложили. Още докато бяхме в правителството подписахме споразумение за партньорство парите, които идват по новите европейските програми да бъдат разпределени по-равно между Северна и Южна България, да стигнат до всички градове и фирми в страната, а не само до няколко големи града и няколко големи фирми. Това е изключително важно, ако искаме да имаме един нормален европейски живот във всяка част на страната“, поясни Асен Василев.

Той сподели, че гражданите на Сливен са алармирали и за проблеми с водоснабдяването в отделни общини. „ Много важно е да има достъп до чиста питейна вода и това, което е свършено с канализацията да бъде довършено, така, че да има и пречиствателна станция. Друго, което обсъждахме е свързано с професионалното образование и как до местните фирми да достигнат европейските средства за модернизация защото начина да задържим младите хора е добри заплати. За да има добри заплати, трябва да има добри производствени процеси и добри машини. Така ще стигнем до нормален европейски живот във всеки град и село, а не да стоим в стабилната бедност, която ни се рекламира толкова упорито“, коментира съпредседателят на „Продължаваме Промяната“.

Водачът на сливенската листа – Татяна Султанова-Сивева също подчерта важността на това европейските средства да стигнат до хората, за да могат те да водят по-достоен и спокоен живот. „Има как тук, в нашия регион да има добро водоснабдяване, добра инфраструктура, има как Минералните бани отново да заработят, имам как Карандила да се превърне в значим туристически център. Има как хората да получават заплати, които са съизмерими със средните в страната, а дори да се доближават и до тези в столицата. Има как да привлечем инвестиции и това може да се случи с правилно управление на държавния бюджет с правилно и прозрачно управление на парите в общината“, категорична е тя.

Асен Василев пък изтъкна факта, че Татяна Султанова за пореден път е водач на листата защото е постигнала най-важното – спечелила е първо уважението на гражданите в Сливен и областта. „Това е основната причина да спечели и нашето доверие. Освен това госпожа Султанова спечели доверието на другите колеги в ПП. Знаете, че тя бе избрана за председател на Националния съвет на партията, което дава един допълнителен ангажимент към региона.

Асен Василев определи местната листа на коалицията „ПП и ДБ като изключително силна. „Тя е много ясна заявка, че имаме намерение да управляваме открито и честно, и че имаме намерение да пресечем феодалните практики абсолютно навсякъде – и в Сливен, и в Котел, и в останалите общини“, допълни той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук