Атрактивно представяне на Община Сливен на международното изложение за културен туризъм във Велико Търново

Община Сливен представя по атрактивен начин свой собствен щанд на  международното изложение за културен туризъм във Велико Търново. От днес до 16 април градът ще се превърне в столица на културния туризъм в България. Старопрестолният град е бъде домакин на 17-ото издание на Международното изложение „Културен туризъм“.

След двугодишно прекъсване заради Ковид пандемията, най-авторитетната платформа за обмен на добри практики в областта на културата и туризма събира общини, културни институти, компании, граждански сдружения, дипломатически мисии и представители на институциите.

Сливен ще бъде представен по атрактивен начин с щанд, включващ новата юрта на Крепост „Туида“. Екипът от аниматори и екскурзоводи на античната крепост, РИМ „Д-р Симеон Табаков“ и Художествена галерия „Димитър Добрович“, е подготвил разнообразна информация, подходяща за туристи и туристически фирми, както и атрактивни игри и изненади за гостите на изложението.

Всеки желаещ да посети щанда на Община Сливен ще го открие на централно място при влизане в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ на старопрестолния град.

При официалното откриване на изложението сливенският щанд ще бъде представен от инж. Стоян Марков – зам.-кмет „Икономическо развитие“. Той ще вземе участие в организираните за първи път в рамките на форума Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна среща на посланици на държави-емитиращи  туристи с представители на Министерство на туризма. На кръгла маса ще бъдат обсъдени последствията от пандемията върху културния туризъм и предизвикателствата заради новата геополитическа обстановка.

В рамките на XVII-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2022 – Велико Търново, ще се състои деветото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”). Община Сливен е номинирана в категорията „Най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения“ с интерактивен пътеводител на тема: „100 причини да посетите и опознаете традициите на Сливенския край“. Този раздел е поместен в туристическият портал на Сливен https://infotourism.sliven.bg. Там всеки желаещ  може да се запознае с карти на региона, представящи различни традиции и природни богатства, производства и обредни обичаи. Платформата предлага богатите традиции на региона чрез едно пътешествие из ръкоделието и кухнята на сливналии от миналото до днес.

Международното изложение културен туризъм се провежда по инициатива на Община Велико Търново, съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в годишната програма за национална туристическа реклама.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук