Басейнът в 12-то училище ще се стопанисва от Общината, до края на годината може и да отвори

Басейнът в 12-то ОУ „Елисавета Багряна“ Сливен ще се стопанисва от Общината, до края на годината може и да отвори за посетители. Това съобщи днес кметът Стефан Радев. По думите му, вече са извършени всички предварително заложени строително-ремонти дейности на съоръжението, но заради коронакризата не е било възможно неговото въвеждане в експлоатация. Именно поради тази причина е предприет втори етап на ремонти – да се пусне вентилацията.

„Има една част от нея, която е изградена, тя обаче не е работила от самото пускане на басейна в експлоатация. Поръчахме някои допълнителни съоръжения и сега в момента текат работите по възстановяване и пускане на тази вентилационна уребда. Може би до края на октомври ще бъде факт“, коментира още той.

Относно стонанисването на басейна, градоначалникът посочи, че е имало предварителни разговори плувното съоръжение да бъде експлоатирано от спортния клуб или сдружение с участие на спортния клуб както е било преди да затвори. „Това няма шансове да се случи, така че се готвим Общината да започне да експлоатира пряко басейна, до края на годината се надяваме, че ще го отворим“, допълни Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук