Бебето на починалата в Сливен родилка се възстановява с рехабилитация

Снимка :bTV

На 17 август в сливенската болница почина родилката Ренета Томова. Ден след като даде живот на малката Мария, 33 -годишната жена получи усложнения, а близките й обвиниха за смъртта екипа, водил раждането, информира bTV.

При раждането беше увредена и дясната ръчичка на бебето.

Вече два месеца денят на малката Мария започва с рехабилитация. Води я баща ѝ.

След раждането дясната ръчичка на детето е съвсем неподвижна и целта на рехабилитацията е да се избегне операция.

Мария е най-малкият пациент в кабинета, има видим напредък от процедурите.

Пет месеца след трагедията близките на Ренета Томова още търсят причините за смъртта ѝ и твърдят, че вина за трагедията имат лекарите. Веднага след раждането те обвиниха екипа,че са натискали с лакти и удряли младата жена, което е довело до фатални травми.

От ръководството на болницата защитиха д-р Татяна Пашева, която е водила раждането. По искане на близките аутопсията бе извършена в Стара Загора, но до днес резултати няма-твърди семейството.

Утеха и радост на близките носи само Мария. Днес момиченцето живее в дома на баща си, който изцяло се е посветил на грижите за нея и очаква да получи попечителство. Семейството на починалата Ренета също присъства в живота на момиченцето. Казват, че Мария има усмивката на майка си.

След смъртта на Ренета стотици майки от Сливен протестираха срещу методите в родилните зали.

Само преди месец по време на раждане при същата лекарка почина новородено, а близките заявиха, че ще съдят и нея, и болницата в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук