Бебе почина в МБАЛ „Иван Селимински“, близките се съмняват в лекарска грешка

За случай със смърт на новородено в МБАЛ „Иван Селимински“ сигнализираха днес близки на 27-годишната родилка от Сливен Галя Желязкова. Жената е постъпила за раждане вчера, а днес минути след като са съобщили на съпруга й -Пламен Желязков, че е станал баща лекарите го известили за смъртта на новороденото момиченце. По думите му, медицинския персонал му е казал, че детето е родено мъртво и не са могли да го спасят. В момента родилката е в добро здравословно състояние, каза още той.

Все още афектиран от случилото се, Пламен заяви пред медиите, че няма пълна информация какво се случило и защо вместо да се радва на първата си рожба се налага да търси причината за смъртта й. По думите му, Галя до последно е ходила на прегледи и резултатите от тях са показвали, че всичко е наред и с майката, и с детето. Жената е ходила на консултации при доктор Соня Михайлова, каза още той.

Близки на Ренета Томова не знаят дали има резултати от експертизата, а и прокурорът не е длъжен да ги уведоми

Самото раждане е водено от д-р Таня Пашева, същият лекар, при който през август по време на раждане почина Ренета Томова. Почерненият баща поиска д-р Пашева да бъде отстранена. „Има и други млади хора, които може и те да страдат като нас“, каза той.

Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен

Директорът на МБАЛ „Иван Селимински“ д-р Васислав Петров заяви, че по случая ще бъде извършена проверка. Според данните, с които той разполага, раждането е водено от д-р Таня Пашева. Детето е родено мъртво и в рамките на час лекарите в неонатологията са го реанимирали, за да се опитат да го спасят, но за съжаление не са успели. Предстои да бъде направена и аутопсия на починалото бебе.

Лелята на родилката -Петя Телалева и дядото на починалото бебе по бащина линия -Живко Желязков, също застанаха пред медиите, за да изкажат съмненията си, че при раждането е имало лекарска грешка от страна на д-р Пашева. Те заявиха още, че ще се консултират с адвокат, ще подадат жалба и ще търсят кой е виновен за трагедията.

Заради смъртта на родилката от Сливен искат забрана на остарели методи в родилните отделения

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук