Безкомпромисен полицейски контрол на 26 септември, не трябва да има загинал на пътя

Снимката е илюстративна

На 26 септември полицаите в Сливенска област ще бъдат безкомпромисни в контрола над водачите на МПС и ще следят за всяко нарушение на правилата за движение. Причина за това, е участието на страната ни в инициативата на ТИСПОЛ „Ден без загинали на пътя“, която се провежда у нас за четвърта поредна година. Идеята е на територията на ЕС да не се допусне смърт при катастрофа на пътя. Тази година кампанията ще премине под наслов „Обичам семейството си да го пазим на пътя“.

„Ще положим всички усилия от наша страна като контролиращ орган, призоваваме и водачите да бъдат внимателни и да спазват правилата, за да можем да постигнем целта на кампанията, а именно да не допуснем на този ден да има загинали на пътя“, посочи главен инспектор Илиян Николов началник на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР-Сливен. На този ден всички автомобили с обозначителни знаци на полицията ще се движат с включена светлинна сигнализация, допълни той.

По думите му, миналата година инициативата се е увенчала с успех и на територията страната не е загинал човек при ПТП. Той изрази надежда, че и през 2019 г. инициативата ще постигне целта си.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук