Безплатни медицински прегледи за роми и лица със затруднен достъп до лечебни заведения

Профилактични прегледи и имунизации за здравно неосигурени роми и лица със затруднен достъп до лечебни заведения ще се извършват на територията на област Сливен до края на октомври. За това информират от РЗИ Сливен.

В мобилни медицински кабинети ще се извършват клинични изследвания, мамографски профилактични прегледи, акушеро-гинекологични профилактични прегледи, педиатрични профилактични прегледи, флурографски профилактични прегледи, задължителни имунизации на деца.

Населените места и райони от територията на Област Сливен, в които ще се провеждат профилактичните прегледи и имунизации, са предвидени с оглед на наличие на здравно неосигурени лица от ромски произход и лица със затруднен достъп до лечебни заведения.

Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значение на профилактичните прегледи, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, начините за предпазване от най-разпостранените инфекциозни и хронични незаразни болести, вредата от най-разпостранените рискови фактори.

Всички дейности са част от изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020г., приоритет „Здравеопазване”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук