Безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен от днес до 23 юни

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в специализирания кабинет в сектора по фтизиатрия към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен от днес до 23 юни. През цялата седмица, всеки ден от 8.00 до 12.00 ч., ще преглежда д-р Снежана Колева на адрес ул. „Сергей Румянцев“ № 2 .

На всеки желаещ ще се извършва скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета, консултации, прегледи и допълнителни изследвания.

Целта на инициативата е намаляване заболеваемостта в страната чрез повишаване на обществената информираност по отношение на Туберкулозата, осигуряване на възможност за достъп до здравни услуги и промоция на здравословен начин на живот.

Това е изключителна възможност за фокусиране вниманието върху предизвикателството „Борба с туберкулозата“ в глобален, национален и регионален мащаб.

Днес, във връзка със задължителната профилактика с ваксини и лечението с ефективни медикаменти, се отчита намаляване на смъртността и усложненията, но за да се справим с Туберкулозата е важно внимателно да се спазват всички мерки за предотвратяване на това заболяване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук