Безплатно тестване за СПИН предлагат от РЗИ Сливен

Безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН  се организизра от Регионална здравна инспекция-Сливен. Поводът е отбелязването на Световния ден за борба срещу СПИН- 1-ви декември. Той е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ. Тази година денят е под надслов „Време за равенство!“.

Консултациите ще се провеждат днес и на 09.12.2022г. от 11, 00 до 13,00 часа пред сградата на Община Сливен където ще бъде разположен мобилен кабинет, в който желаещите ще могат безплатно и анонимно да проверят своя ХИВ статус. Екип от специалисти на Регионална здравна инспекция-Сливен ще извърши консултиране и изследване. Доброволци от БМЧK-Сливен ще предоставят здравно-образователни материали.

В „Седмица на отворените врати“ – всеки работен ден от 02.12. до 08.12.2022г. във вирусологична лаборатория на РЗИ-Сливен, ул. „П. Яворов“ №1 от 08,30 до 12,00 часа и от 13,00 до 14,30 часа ще се предоставят услуги по безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за ХИВ и СПИН.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук