Безпроблемно прибиране на зърното и сухо време си пожелаха земеделците на старта на жътвата

Стартът на жътвата в Сливенска област беше поставен както повелява народния обичай със сърпове и жътварска песен в землището на село Желю войвода днес. Безпроблено прибиране на зърното и сухо време си пожелаха земеделците, които се събраха, за да дадат началото на кампанията по прибирането на зърнената  реколта.

„Земеделците сме научени да търпим и да успяваме винаги, независимо от трудностите и перипетиите, пред които сме изправени. Пожелаваме си успешна жътва, безпроблемна, без градушки и дъждове“, каза Георги Радев – председател на СЗП „Хаджи Димитър“ Сливен.

Пред присъстващите беше направена демонстрация натрактор, който се управлява сам, без тракторист. „Правим го, за да покажем на младите хора, че това да си тракторист и комбайнер не е срамно, напротив и машините от преди 30 години не са като днешните. Надявам се след 5-10 години и ние да ползваме тази техника и трактористите да са на много по високо ниво, по този начин може би ще разрешим и проблема с липсата на кадри в земеделието“, допълни още Радев.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук