Без загинали деца през лятото по пътищата в Сливенска област

Без загинали деца през лятото по пътищата в Сливенска област. Това е резултат от специализирани операции по пътна безопасност, ежедневен контрол на движението и голям брой санкционирани нарушители, отчитат от полицията.

От началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са възникнали общо 550 пътни произшествия с 80 по-малко от 2017 година. Тежките ПТП са с 53 по-малко. Загиналите при пътни инциденти през 2017 са били 25, тази година те са 16. По отношение на административнонаказателната дейност има завишение с 15 666 установени нарушения повече от миналата година. До 15 септември те са 34 711, през същия период на 2017 година те са били 23 145. Съставените електронни фишове са с 5 344 повече.

Началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов отбеляза, че няма регистрирани пътни произшествия със загинали деца през месеците юни, юли и август на 2018 година. От 1 до 31 септември се работи по национална кампания „Децата тръгват на училище! Да пазим децата на пътя!”. Кампанията стартира с обявяване на седмицата от 24 до 30 септември за „Седмица на детската пътна безопасност”, а 29 септември е обявен за „Ден на превенцията”.

„Във връзка с тези кампании ОДМВР-Сливен е изготвила брошури, предназначени за децата и водачите на МПС, които се раздават по време на ежедневната дейност на полицейските служители, осъществяващи контрол на пътното движение. Целта е да бъде завишено вниманието, както на водачите, така и на децата, което ще допринесе за тяхната безопасност”, каза началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен. Той допълни, че до края на месеца предстоят срещи и беседи в детските градини и училищата в Сливенска област.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук