Белгийски финес в новия сезон на Симфоничен Оркестър Сливен

Добре дошли в 91-ви творчески сезон 2023/2024 на Симфоничен Оркестър Сливен, който и този път ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в региона.

Четвъртък 23 ноември, е посветен на белгийската музика и обещава една незабравима вечер на музикално великолепие, с гениалните произведения на двама изключителни композитора – Гийом Лекьо (1870-1894) и Йозеф Йонген (1873-1953).

Г.Лекьо, оставя след себе си забележително творчество въпреки трагично краткия си живот (24г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е скъпоценен камък, който демонстрира необятния му талант. Композирана през 1892, тя е известна със своята емоционална дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала “Сливен” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп.10 от Й.Йонген, друг влиятелен белгийски композитор, с уникален и завладяващ музикален изказ.

Ще чуем двете брилянтни композиции в изпълнение на трима водещи, обичани от сливенската публика, български изпълнители – Атанас Кръстев (виолончело), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Мартина Табакова (пиано).

С програмата предстои да бъде записан и издаден албум през 2024.

С традиционната чаша вино, гостите на елегантната вечер, ще се насладят на творчеството на двама композитори, посветили се да пишат музика, лишена от вулгарност и замислена от гледна точка на истински висок идеал.

Четвъртък 23 Ноември

18.30ч.

зала “Сливен”

Билети:  онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала СЛИВЕН.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук