Биячите на полицаи остават в ареста

Четиримата задържани за нападението над полицейски служители в кв. „Надежда“ на 18 октомври остават в ареста. Това реши на свое заседание Районен съд Сливен днес.

По рано през деня Районна прокуратура Сливен внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четирима от нападателите. Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И., са обвинени, че на 18.10.2018г. в гр.Сливен, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващи задължение по опазване на обществения ред. Според обвинението мъжете са замеряли органите на реда с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители.

Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д.

Според  прокурора е налице обосновано предположение за това, че Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са извършили престъпленията, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук