Благотворителен концерт в помощ на 4-годишната Таня, нуждаеща се от чернодробна трансплантация

Благотворителен концерт в помощ на 4-годишната Таня от Сливен ще се проведе на 26 ноември. Детето страда от рядко генетично заболяване и се нуждае от трансплантация на черен дроб, но семейството не разполага с необходимите средства. Концертът ще се състои в зала „Сливен“ от 18.00 часа.

Създадена е и група във фейсбук „Да дарим надежда за живот на малката Таничка“.

Според информацията там, Таня се ражда и всичко е наред, докато неочаквано майката започва да забелязва нередни неща в здравето и. От 5-месечна възраст започва ходене по мъките, семейството започва изследвания, прегледи, обикаля лекарите в Сливен, Варна и София и едва след 3 години и половина поставят диагноза. Тази диагноза е тежка. Таня страда от рядко генетично заболяване на черния дроб и единственото спасение е трансплантация на черен дроб в клиника в Германия.

Семейството подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но отговорът е, че тази трансплантация може да се направи в България (досега никога не се е извършвала такава).

Лекуващите лекари ПРЕПОРЪЧВАТ въпросната трансплантация да се извърши в Германия, в Хамбург, но за целта са необходими 250 000 евро, които едва ли държавата отказва да отпусне, а за семейство е непосилно да ги намерят.

Мили хора, нека бъдем човеци, нека дадем дадем шанс на Таня да бъде нормално дете и най-вече, да дадем и шанс на нейната родна майчица да си я прегърне без да се страхува!

Вече са поставени кутии за дарения в сливенски храмове, както и в обекти от търговската мрежа. Организира се и благотворитeлен базар в подкрепа на детенцето и неговото семейство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук