Благотворителна акция „Жълти стотинки“ в подкрепа на детското отделение в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора

Представители на Общински ученически съвет посетиха дома на Община Нова Загора на 23 януари 2024 г. в 14 ч. като посланици на Благотворителната национална инициатива „Жълти стотинки“ под надслов „Деца помагат на деца“. Вдъхновена от едноименната френска кампания на госпожа Бернадет Ширак, акцията се  провежда от 2008 г. и в България, инициирана и координирана от Сдружение „Съзидание – 2012“. С времето „Жълти стотинки“ набира все повече популярност. Всяка година се избира град – столица, с който е обвързана благотворителната кауза. Нова Загора е определена за столица през 2024 г. Зад инициативата на местно ниво застават представители на Ученическите съвети от гимназиите и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).
Делегацията беше посрещната в Информационния център с ентусиазъм. Кметът на Общината Галя Захариева изказа пълната подкрепа на общинското ръководство. „Поздравления за това, че ставате двигател на тази идея и ще бъдете едни от най-активните доброволци на кампанията „Жълти стотинки!“ – с тези думи тя се обърна към момичетата и момчетата и призова новозагорци да откликнат на техния апел.
Събраните средства през цялата 2024 г. във всички населени места в страната ще бъдат използвани за детското отделение в МБАЛ „Света Петка Българска“ в гр. Нова Загора.  Ще бъдат поставени касички на много обществени места – в някои институции, учреждения и търговски обекти в града. В подкрепа на акцията застава и Радио „Нова“ – Нова Загора.
Секретарят на МКБППМН Веска Вълчева и учениците от Общинския ученически съвет отправиха призив към жителите на общината да се присъединят към доброволческата  кауза, защото малките деца заслужават съпричастността на обществото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук