Близки на загиналия в Крушаре Петър: Катастрофата не е нещастен случай, престъплението е умишлено

Близки на 19-годишния Петър, който загина при катастрофа в село Крушаре в неделя се съмняват, че смъртта му е в резултат на неспазване на правилата за движение по пътищата. Според тях, престъплението е умишлено и зад него се крият заплахи и преследване от страна на арестувания за катастрофата 26-годишен мъж.

„Смятаме, че причината за смъртта на момчето е друга, а не тази, която се тиражира в медиите. Говори се, че е нещастен случай, а то не е, всичко си има предистория. Подали сме и жалба в Прокуратурата, за да се разследва ситуацията, а не да бъде прикрита, разказва Светла Иванова, майка на приятелката на загиналия Петър – Ванеса. По разкази на дъщеря й, вечерта преди инцидента, 26-годишният Хюсеин е опипвал момичето по задните части докато е било на дискотека. След като приятелят и разбира за това, се свързва с въпросния мъж, чрез интернет, за да потърси сметка за държанието му спрямо момичето.

19-годишен младеж е загинал при тежка катастрофа в Крушаре

„Петър тръгва с баща си да се разправят и доколкото знам се виждат с Хюсеин в Сливен, но той тръгва към Крушаре при брат си и те отиват след него. Когато пристигат на място са посрещнати от група роднини на 26 -годишния мъж, които ги нападат и заплашват с бухалки. Петър и баща му се качват в колата и правят опит да избягат от нападението, при което Хюсеин и роднините му започват да ги преследват, притискат колата отстрани и отзад опитвайки се да ги ударят. При намаляването на скоростта заради „легнал“ полицай става и фаталния удар, при който загива Петър, а баща му е в болница“, разказва още тя.

Припомняме, че инцидента стана на 21 ноември около 17,00 часа в центъра на селото между лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 26 години, и лек автомобил „Опел Астра“, управляван от мъж на 43 години. По данни на полицията, от произшествието на място е починало 19- годишно момче, пътник в лекия автомобил „Опел“, а водачът на автомобила е транспортиран до болнично заведение в град Сливен с временна опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е без сериозен наранявания. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт при управление на автомобил, вследствие нарушаване правилата на движение. Задържан е за 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук