Близки на Ренета Томова не знаят дали има резултати от експертизата, а и прокурорът не е длъжен да ги уведоми

Няма официална информация дали са готови резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза, която беше назначена по случая с починалата родилка в Сливен Ренета Томова.

„Възможно е да има такива, но те да не са огласени и близките на починалата да не са запознати с тях, тъй като наблюдаващия прокурор не е длъжен да уведомява пострадалите, когато експертизата излезе. Това се прави особено когато той има някакви допълнителни задачи, като разпит на свидетели и други неща по досъдебното производство“. Така адвокатът по медицинско право Мария Шаркова, която поддържа връзка с близките на Ренета Томова, коментира пред Slivenpost.bg появилата се информация, че резултати има и те са категорични, че няма лекарска грешка в случая с починалата родилка. „Може да е излязла, но самият прокурор да не дава информация, тъй като има право да не го извърши“, допълни тя.

Ренета Томова почина на 17 август ден след раждането на първото си дете. При протеклото тежко раждане се е стигнало до употреба на форцепс, а детето се е родило с наранявания – с оток на главата и пареза на едната ръчичка. Близките на младата жена посочиха като причина за смъртта й лекарска грешка.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук