Близо 2 млн. лв. събра “Българската Коледа”

Близо 2 млн. лв. събра “Българската Коледа” от началото на 16-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от президентството. Инициативата е под патронажа на държавния глава Румен Радев. Тази година тя е в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания, информира BTV.

Сумата от 2 млн. лв. беше достигната след края на благотворителния спектакъл снощи в Народния театър „Иван Вазов“.

До момента са изпратени 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които „Българската Коледа” помага.

От сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Михаела Филева, група „Фондацията“, ГрафаМиро, Поли ГеноваОрлин ПавловТони ДимитроваОрлин ГорановЕделина КъневаТеди Кацарова, Детския радиохор на Българското национално радио, както и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група „Бон-Бон“, Латида и хора към Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук