Близо 3 500 сливналии са подали предварително попълнени данъчни декларации

Остават два работни дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по декларацията си, напомнят от офиса на НАП в Сливен. Близо 3 500 сливналии вече са подали предварително попълнените данъчни декларации, като още 2000 преглеждат и редактират данните в предварително попълнените формуляри, за да ги изпратят в НАП. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, като потребителите споделят, че новата декларация е по-удобна и подаването й изисква значително по-кратко време. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.

Срокът за подаването на декларацията е 5 май 2021 г., като до момента над 85% от всички декларации за доходите са подадени по електронен път, като се очаква съотношението да се запази до края на данъчната кампания. Хартиени формуляри има във всеки офис на приходната агенция и те могат да бъдат ползвани от хората, които нямат електронен подпис или ПИК, допълват от НАП.

Допълнителна информация за декларирането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук