Близо 30 бъдещи предприемачи от Сливен потърсиха обучение и менторска подкрепа

Близо 30 души, на възраст между 25  и 35 години, участваха в информационна среща в Областната администрация, на която бе представен проектът „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“. Участниците имаха възможност да заявят своите желания за безплатни обучения и менторска подкрепа.

Зам.областният управител Камен Костов откри събитието и представи изпълнителите на проекта –  „Информационни и комуникационни технологии – клъстер Бургас“ с председател Петко Георгиев и Комуникационна агенция  „ProWay“ с управител Стоян Стоянов. Гост на събитието бе зам.областният управител на област Ямбол Волен Дичев.

Проектът е насочен към жителите на Югоизточния регион, които желаят да започнат самостоятелен бизнес. Акцент на срещата в Сливен бяха информационните технологии и споделените пространства за бизнес. Подобни срещи са планирани и вече се провеждат в областите Ямбол, Бургас и Стара Загора. След като приключат те, ще бъдат организирани обучения според заявените нужди, с възможности за съставяне на собствен бизнес-план, оказване на съдействие по юридически и счетоводни въпроси, предоставяне на насоки за финансиране.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук