Близо 70 деца се включиха в игри, посветени на Международния ден на лешоядите

Близо 70 деца се събраха пред административната сграда на Дирекция Природен парк „Сините камъни” в Сливен, за да се включат в отбелязването на Международния ден на лешоядите.

Малчуганите оцветяваха изображения на птици, рисуваха образи на лешояди върху тениски – с помощта на шаблони, спрейове и маркери. Атракция беше Керкенезът Владко. Присъстващите имаха възможността да го подържат със специална ръкавица и да разгледат отблизо птицата. След рисуването, децата играха на „Мозък” със специални карти, на които са изобразени защитени видове птици. В същото време друга част от децата гледаха филмче за лешоядите в зала „Божур”, намираща се в административната сграда в Дирекция Природен парк „Сините камъни”, при спазване всички мерки за безопасност.

Събитието завърши с наблюдение на лешоядите, обитаващи волиерата в м. Каракютюк, на територията на природния парк. Зе целта бяха подготвени зрителни тръби и бинокли, експерти разказваха за лешоядите и отговаряха на въпросите, зададени от децата. Служители на ДПП „Сините камъни” бяха организирали транспорт за малките посетители. Всички присъстващи получиха рекламни материали от организаторите – стикери, плакати, значки и шапки.

Инициативите през днешния ден са организирани от Дирекция Природен парк „Сините камъни” и Сдружение с нестопанска цел „Зелени Балкани”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук