Блокове №14 и 24 в кв. „Сини камъни“ ще бъдат санирани

Блокове №14 и 24 в кв. „Сини камъни“ ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Строително-ремонтните дейности по сградата на блоко №14 включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъде извършена цялостна подмяна на вратите на входовете, както и на тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Изпълнител на обекта е „РАЕВ СТРОЙ“ ЕООД, а строителният надзор ще извършва „Новел“ ЕООД.

Днес стартира санирането и на блок №24 . Там също ще бъде поставена топлоизолация на външните стени, както и хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Дограмата и вратите също ще бъдат подменени. Изпълнител е „Гео-Кри“ ЕООД, а надзорът е поверен на „Деомид“ ЕООД. Срокът на дейностите е 170 календарни дни.

И двата обекта са част от общо 51 жилищни блока в Сливен, които са включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук