Боил Банов: Министерството на културата ще подкрепи проектите на НХГ „Димитър Добрович” Сливен

Снимка :Пресцентър на областна администрация

Министерството на културата ще подкрепи реализацията на проекти на НХГ „Димитър Добрович” Сливен. Това съобщи днес министърът на културата Боил Банов по време на посещението си в сливенското училище. Той присъства на откриването на галерия „НОВА” в Националната художествена гимназия.

Галерия „НОВА” представя образци, съхранявани в гимназията, от жанровете на рекламната графика, иконописта, художествената тъкан. Творбите са показвани в изложби и различни културни събития. Тя е част от амбициозния проект на директора Александър Дойчинов и екипа му за превръщането на пространството на учебното заведение в комплекс с лаборатории по текстил и иконопис, спортна площадка и общежитие за учениците. Пред присъстващите на събитието министър Банов подчерта, че гимназията е гордост за българската култура.

НХГ „Димитър Добрович” е училище на Министерството на културата и обучава ученици от страната в три направления: иконопис, художествена тъкан, рекламна графика. „Тъжно е, че дългогодишният директор Тодор Терзиев и колегата Ташко Попов не можаха да споделят радостта ни, но днес празнуваме материализирането на духа и те са сред нас”, подчерта Александър Дойчинов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук