Бойко Борисов: Има правителствено решение за партийните субсидии и то не подлежи на коментар

Снимка: Радио фокус Сливен

Има правителствено решение за партийните субсидии и то не подлежи на коментар. Това заяви на полигон „Ново село“ край Сливен министър – председателят Бойко Борисов, съобщава Радио Фокус – Сливен. Според премиера, други предложения не са обсъждани.

Днес премиерът бе на полигона, за да наблюдава демонстрации на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“. Той бе придружен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Ангел Боцев.

Премиерът Борисов заяви, че тези, които ни критикуват заради американските бази, трябва да видят какво прекрасно съоръжение е полигон Ново село. „При тези занятия се създават бойно другарство и качество на въоръжените сили, поставя се България на военната карта., заяви Бойко Борисов. Премиерът припомни, че над 5 000 американски военнослужещи се обучават ежегодно у нас.

От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, сега за армията се отделят толкова средства, колкото не са били заделяни последните десетилетия. Освен за авиация, заделят се средства за ремонт на бойна техника и обучение на личния състав, за да може ако се наложи, страната да се отбранява ефективно, допълни министърът.

Началникът на отбраната генерал Ангел Боцев заяви, че през всяка година са предвидени средства за модернизация на танкове и друга бронирана техника, на артилерийските системи, най – вече на ракетните системи ГРАД. Ген. Боцев допълни, че в края на следващата седмица се очаква да бъдат изпратени покани на фирмите по проект за модернизация на Сухопътните войски. Предвидените средства в бюджета се разпределят по график, заяви началникът на отбраната.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук