От Болницата призовават близките на две изоставени при тях жени да си ги приберат

Ръководството на МБАЛ „Иван Селимински“ призовава близките на две изоставени в болницата жени да ги приберат и да се погрижат за тях. Едната е на 80 години и е оставена в Белодробното отделение, а другата на 67 години и е настанена в Отделението по Неврология.

67-годишната жена е приета на 31 декември с тежък исхемичен инсулт, тя вече е стабилизирана, но нито едно от трите й деца – двама сина и една дъщеря, не иска да я прибере и да се погрижи за нея. Социалният работник на болницата е направил многократни опити да се свърже с тях, оказва се обаче, че дъщерята е в чужбина, а синовете й са с изключени телефони и неоткриваеми.

„Пациентката е живяла с един от синовете си, осигурила му е жилище, а сега нея няма кой да я погледне. Тя се нуждае от грижи и рехабилитация, а те дори не я търсят, за да разберат какво се случва със собствената им майка“, каза доктор Дина Кемалова, началник на Отделението по неврология. По неофициални данни един от синовете на изоставената жена се казва Иван Вичев Стоянов.

По-възрастната пациентака, е приета на 3 ноември миналата година в Белодробното отделение. Тя е доведена от сина си, който повече не се е появил. Била е с тежки декубитални рани с сърдечна недостатъчност и дихателни проблеми. Оттогава от отделението се грижат за нея, представили са я на ТЕЛК, задвижили са социалните служби, за да я настанят в социален дом, все задължения, които не са на лекарите, а на близките на пациентите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук