Борисов е под карантина, шефката на кабинета му с положителен тест за COVID-19

Премиерът Бойко Борисов временно е под карантина, защото шефката на кабинета му Деница Желева е дала положителен резултат за коронавирус, пише „Монитор“, а информацията е потвърдена от кабинета.

Желева е дала положителна проба за COVID-19 вчера следобяд. В резултат, тази сутрин всички от екипа на Борисов са били тествани и техните резултати все още се чакат. Междувременно на Желева също е направен втори тест.

Тя бе част от делегацията на Борисов в Брюксел, където лидерите на ЕС проведоха тежки преговори за новия бюджет на Съюза и парите за коронакризата. Преговорите завършиха в началото на седмицата. Днес пък в Народното събрание се гласуваха промените в кабинета, но без присъствието на премиера.

Междувременно от МС съобщиха, че са направени тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет на политическия кабинет на министър-председателя. Така при тях началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗ) всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите.

Премиерът Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

„Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателят“, завършват от МС.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук