БСП върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство

Снимка: Георги Димитров

Край на шансовете за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. От БСП върнаха на президента неизпълнен последния мандат. Така държавният глава трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори – трети от началото на годината.

„Искам да ви поздравя за отговорния подход за преговорите по съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Използвам случая, за да благодаря на министрите и зам.-министрите социалисти в служебното правителство – със своята отговорна работа заслужиха уважението на хората”, заяви президентът.

Държавният глава отчете, че пред страната предстоят нови избори и преговори. „Вярвам, че БСП ще бъде отново активен участник в тях. И пожелавам успех”, добави Радев.

„Връщаме ви проучвателния мандат. Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа. Не срещнахме подкрепа от страна на „Има такъв народ”,  „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Поради което ви връчвам мандата неизпълнен”, обясни Корнелия Нинова.

Парламентарната рулетка се завъртя и мандатът стигна до БСП, след като от „Има такъв народ” не получиха подкрепа за предложения от тях кабинет. След това папката за съставяне на правителство отиде при ГЕРБ-СДС, които обаче я върнаха веднага на държавния глава, съобщи Нова телевизия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук