БСП няма да подкрепи Проектобюджета на Общината за 2019 г., струвал им се „сив“

Групата на БСП Сливен няма да подкрепи проектът за бюджет на Общината за 2019 година, който ще се гласува утре на сесията на Общинския съвет. Това заяви днес Деян Дечев – зам.-председател на Общинския съвет Сливен и представител на левицата в местния парламент. Като довод за това действие той изтъкна факта, че проектът е за сив, обикновен и типов бюджет.

„Очакванията ни за проектобюджета в последната година от мандата на Стефан Радев бяха други особено, след като в края на миналата година той заяви, че Община Сливен вече е в друго финансово измерение, тоест може да си позволи много повече неща. Аз не виждам проявление на това друго финансово измерение в този бюджет. Предлага се някакъв бюджет без никаква по-различна картина, което за мен е странно“, коментира още той.

От своя страна Димитър Митев – председател на Общинския съвет припомни, че в началото на мандата на Стефан Радев, Общината е имала 40 млн. лв. просрочени задължения и 19 запорирани имота, а сега освен, че тези проблеми вече се решени, в града са реализирани и няколко важни инфраструктурни проекта като Кръговото кръстовище „Розова градина“, пробивът на ул. „Г.С Раковски“ и др.

Според Деян Дечев обаче, постижението за осъществяването им не е благодарение на общинския бюджет защото парите за тях са отпуснати от държавата, а не са собствени средства на общината.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук