БСП Сливен: Високата избирателна активност е „ваксината“срещу сегашното управление

Кандидатската листа на БСП Сливен, чийто представители ще се борят за народното доверие на 4 април беше представена официално днес. Своите приоритети в бъдещата си работа като народни представители заявиха водачът на листата и зам.-председател на БСП- Атанас Зафиров, Деян Дечев и д-р Събина Петканска.

„За нас, най-силната антикризисна мярка това е смяната на настоящото управление. А начинът за постигането на тази цел е хората, да не се подават на насаждания месеци наред страх от зараза и да отидат да гласуват“, призова Атанас Зафиров.

По думите му, високата избирателна активност е „ваксината“, която би допринесла за постигането на легитимно и стабилно следващо управление. „БСП е фактор за политическата стабилност в страната, ние сме основния опонент на ГЕРБ и само ние можем да ги победим“, заяви още той.

Като кандидат в настоящата кампания и заемащ второто място в червената листа, Деян Дечев разясни основните цели, които поставя пред себе си–пряко свързани с живота и развитието на избирателен район Сливен. „Много са задачите и предизвикателствата пред нас и без да омаловажавам нито едно от тях, аз посочвам открито пред вас моите приоритети. Получавайки доверието да ви представлявам в 45-тото Народно събрание, аз приемам работата си по тези приоритети като обществен дълг и отговорност“, допълни Дечев .

Сред ангажиментите, които поема са: осигуряване на средства за ремонт и модернизация на Военна болница – клон Сливен, филиал на ВМА – София, разширяване и модернизация на Спешна помощ и изграждането на специализирана зала по бокс в град Сливен. „Министерството на спорта пое ангажименти, но само на думи. Те трябва да бъдат финализирани“, каза той. Според него, е необходимо разрешаване на казуса с терена на ТУБ – Болница, ще работи и за извършване на проверка на състоянието на горския фонд в областта от независима институция.

Д-р Събина Петканска, която е на трета позиция в листата, заяви, че 20-годишният и опит в сферата на здравеопазването също би бил от полза в работата й, ако бъде избрана за депутат. Според нея, много важно е здравната реформа най-сетне да бъде завършена. Тя разясни и начините за промяна на сегашния модел на здравеопазване. По думите й, необходимо е да има защитени от държавата лечебни заведения, болниците да не са със статут на търговски дружества, а лекарите да получават достойно възнаграждение за работата си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук