БСП Сливен почете 80-тата годишнина от боя при с. Ковачите

Зам.-председателят на Общинския съвет Сливен от Коалиция „БСП за България“ ген. Кольо Милев положи днес цветя на паметника на партизаните от отряд „Хаджи Димитър“ край село Ковачите. На днешната дата се навършват 80 години от боя при с. Ковачите между партизански отряд „Хаджи Димитър“ и полиция и редовна войска.

„Времето е запазило спомена за действията на 16 млади мъже и жени, които са имали кауза и са се борили за нея. Минали са 80 години от тогава, но случилото се тук е част от историческата памет на Сливенски регион и тя може да бъде пренебрегвана, но не може да бъде заличена. Всяка година поднасяме цветя на този паметник, за да покажем уважение към тези смели хора, дали живота си за идеята, в която вярват“, коментира ген. Милев.

По думите му, героизмът и самопожертвованието на тези млади хора, предаността, любовта към родината и ближния, са били разковничето за успеха в боя при Ковачите. „Те са носили в душите си вярата в победата, но не заради себе си, заради бъдещето на Родината-заради нашето бъдеще, на техните наследници“, допълни още той.

Заедно с ген. Милев, пред паметника на партизаните цветя положиха общинския съветник и председател на Общинската организация на БСП в Сливен Стефан Щилиянов както и граждани от Кермен, Ковачите, Сливен, Николаево и Ямбол.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук