БСП Сливен: Само с масово гласуване ще преборим изборни фалшификации от страна на ГЕРБ

Масово гласуване, подмяна на хората в избирателните комисии и провеждане на обучения, е начинът за справяне с манипулациите и фалшификациите, които може би ще има на предстоящите евроизбори от страна на ГЕРБ. Само така няма да допуснем да се повтори картината от провеждането на последните избори за местна власт, когато имаше фрапиращи изборни нарушения, които останаха без последствия, коментираха днес пред медиите представители на областната и общинската организация на БСП Сливен. „Излизане на гласоподавателите в изборния ден и гласуване е единствения начин, друг няма“, каза Атанас Делибалтов- общински председател на БСП Сливен.

„Настоящата общинска власт не е спечелила изборите в Сливен, ние не обжалвахме резултатите тогава защото нямахме читав адвокат в предизборния щаб, който да го направи“, коментира ситуацията от изборите през 2015 депутатът Кольо Милев, който тогава загуби изборната надпревара. „Положението в момента е такова, че това, което сега се прави в Сливен не е нещо ново, а започнатото от преди години. В момента в града има само няколко фирми, които работят, останалите изобщо ги няма на терен“, посочи още той.

„Досега, за БСП евроизборите са били по-встрани, но сега не е така, електоратът е изклютелно мобилизиран защото обвързваме спечелването на евровота със провеждането след това на избори за местна власт, посочи пред медиите Атанас Делибалтов. Диян Дечев пък допълни, че дебатите около избора на водач на евролистата на социалистите е дал летящ старт на БСП за влизане в предизборната надпревара. Асен Гагаузов подчерта готовността на партията да впрегне всички сили и да работи за спечелването на евровота. Най- големият ни проблем е да не допуснем подмяна на вота“, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук