БСП ще подкрепи кандидатурата на Пламен Крумов за кмет на Сливен

БСП ще подкрепи кандидатурата на Пламен Крумов за кмет на Община Сливен. Това съобщи на пресконференция днес ген. Кольо Милев. Решението на партията на централно ниво е на всички места,“ където на балотажа има кандидат на ГЕРБ, ние да подкрепим опонента му, допълни той и поясни, че това е начин да се пребори модела „ГЕРБ“, при чието управление вече осем години Сливен „потъва“.

Ген. Милев направи равносметка и на резултатите от първи тур на изборите за местна власт и ги определ като не много добри, но все пак достатъчни, за да направят БСП трета политическа сила, изпреварвайки Продължаваме промяната и Възраждане. „Резултатът ни щеше да е по-висок, ако имахме повече време за консолидация на лявото пространство. Късната номинация на кандидатурата за кмет на БСП и активната кампания от друг опонент за разделение на левите избиратели, също оказа своето влияние, но въпреки това успяхме да покажем, че се справяме“, коментира още Кольо Милев.

Той и останалите трима нови общински съветници от БСП – Събина Петканска, Соня Келеведжиева и Стефан Щилиянов заявиха, че в бъдещата си работа в Местния парламент ще търсят консолидиране с колегите си по теми важни за гражданите на Общината и ще се борят за това, Сливен да стане по-добро място за живеене. Ще настояват за по-бързото приключване на Водния цикъл и довършването на Пречиствателната станция. „Сред приоритетите ни ще бъде и ремонт на Банята на Сливенските минерални бани, а по отношение на Бюджета на Общината ще настояваме той освен да бъде балансиран и да се приема по дейности и приоритети“, посочи Милев.

Народният представител Деян Дечев също заяви своята позиция, акто коментира, че Община Сливен е водеща във всички негативни класации и на града не му трябват още 4 години „от същото“.

Общинските съветници, които получиха доверието на избирателите миналата неделя, определиха изминалата кампания като трудна, но със задоволителен резултат, благодарение, на който БСП е показала, че я има и може да се справя в трудни времена.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук