БЧК: Без проблеми при раздаването на хранителните помощи, на 7 януари отваря пункта за кв. „Надежда“

Няма проблемни ситуации и струпване на хора при раздаването на индивидуалните пакети с хранителни продукти на уязвими граждани в Сливен. В понеделник на 7 януари работа започва и пункта за правоимащите от кв. „Надежда“, съобщи Моника Сярова, директор на БЧК Сливен. Пакетите се отпускат по Оперативната програма за храни и материално подпомагане и се раздават на нуждаещите се с помощта на БЧК.

„Започнахме от 17 декември и ще продължим с раздаването до 20 февруари, продуктите са много, хората са много и става по-бавно, затова сме осигурили по-голям времеви период, в който правоимащите могат да отидат и да си вземат пакетите“, посочи още тя. „В момента се раздават хранителни продукти на централния пункт, а следващата седмица ще отвори и пункта за кв. „Надежда“. Поетапно зареждаме, няма нищо необичайно, обикновено в началото има струпвания, но след това нещата се нормализират. Има продукти за всички, които са ни подадени от списъците на дирекция „Социално подпомагане“ и не бих казала, че има напрежение при раздаването на пакетите с храни“, допълни Моника Сярова.

Централният раздавателен пункт се намира на ул. „Георги Икономов” № 2. За квартал „Надежда” от 7 януари до 15 февруари ще бъде отворен пункт в кв. „Даме Груев”, бл. 28. За селата от Община Сливен и за квартал „Речица” раздаването на хранителните помощи ще започне от 10 януари до 20 февруари.

Право на подпомагане по програмата имат лица и семейства, получили целева помощ за отопление през 2017/2018 г., майки с месечни помощи за отглеждане на дете до една година, лица с трайни увреждания с право на чужда помощ и месечна добавка за социална интеграция, лица и семейства, получаващи месечни помощи за отглеждане на деца с трайни увреждания, както и семейства пострадали при бедствия и аварии.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти – спагети – 1,5 кг; говеждо в собствен сос – 0,300 кг; леща – 3 кг; захар – 3 кг; гювеч – 1,6 кг; зелен фасул – 2,4 кг; лютеница – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял боб – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук