Бъдещи електротехници от ПГЕЕ “Мария Кюри” показаха актьорски заложби

В навечерието на Коледа бъдещи електротехници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Мария Кюри” в Сливен показаха актьорските си заложби. На сцената на гимназията, под аплодисментите на съученици, учители и гости, талантите показаха, че в училището си не само получават пълноценни знания, умения и компетентности, но имат възможност да развиват творческите си заложби и способности.

Обединени от идеята да представят същността на Коледния празник -традиции, обичаи и вяра, децата успяха да покажат, че Коледа е уют, дом, топлина, семейство, запалена камина, че Коледа е непоискана добрина, жест и грижа за другите. Смешни скечове и викторина за публиката пък показаха, че ученето има и забавна страна. Емоцията, пренесена в залата, зареди публиката с коледен дух и настроение. Всичко от музикалното оформление през сценария до костюмите и декорите децата са направили сами.

„Талантите на всеки са индивидуални и разнообразни, в нашето училище ние им даваме поле за изява- работят в екип, веселят се и научават нови неща, общуват свободно помежду си“, разказва Татяна Башева -директор на учебното заведение.

Тържеството в гимназията е само завършек на седмица изпълнена с различни инициативи в училището.

Творческа среща с младата сливенска писателка Станислава Сярова, провокира учениците да повярват, че могат да се реализират в областта на литературата след като тя споделя с тях за творческия процес по написването на романа й „Салватрикс“ , за началото и за пътя, по който е минала, за да стигнат първите ѝ книги до читателите.

В STEM центъра на гимназията е проведен урок по експериментална математика. „Учениците начертаха с линия и молив невъзможната любов, две успоредни прави в една равнина, които не могат да се пресекат и приложиха практически своите знания за свойствата на медицентъра в триъгълника. Те се убедиха, че математиката е нужна всеки ден. Целта на занятието е учениците да стигнат до идеята, че е време експерименталната математика да си проправи път в обучението. Изпращайки старата година те се сблъскаха с тайни за разгадаване, истории за разказване и задачи за решаване“, допълва директорката на училището.

Традиционният коледен базар пък успява да обедини учители, ученици и родители да приготвят и представят невероятни кулинарни изкушения и малки подаръци. Събраната от продажбите им сума ще бъде използвана за закупуване на неща, необходими за учебния процес. „Инициативата е пореден начин да покажем на възпитаниците ни, че Коледа е празник на добротата, благородството и човечността“, категорична е директор Татяна Башева.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук