Българските патриоти са имунната система на България

Българските патриоти са имунната система на България. Намесата на Турция в управлението на страната ни и натискът да предадем историята си в полза на Северна Македония е напълно реален. Това според Българските патриоти е сегашната действителност, дни преди предсрочните парламентарни избори и хората трябва да са наясно, каза Доброслав Иванов-втори в сливенската кандидатска листа на коалицията, в която се обединиха НФСБ, ВОЛЯ И ВМРО.

-Как се стигна до новото патриотично обединение за изборите на 11 юли?

-Аз винаги съм бил за единство на патриотичните партии и движения. И след първоначалния разпад на различни партии в национално отговорния сектор методично работих за обединението. Само си представете какво отговорно управление ще има България, ако се оформи един широк национален блок от патриотични партии, такива които защитават предприемачеството и хората, които дават хляба на българина! Аз приветствам решението за оттегляне на лидерите от листите, защото демонстрираха държавническо поведение в отпор на вечните кукловоди, които от зората на т. нар. преход лъжат българите с нови и нови политически проекти. На 4 април тази година се явихме разделени и близо 300 хиляди гласа на българските патриоти останаха непредставени в 45 Народно събрание. Няма други толкова изявени патриотични формации в България, които ясно и категорично да защитават Родината ни по няколко основни направления. На първо място е отпор на влиянието на Турция и протурската партия ДПС. Години ни костваше да поставим началото на края на един вреден политически балансьор. Направихме го обединени през 2017 година и това даде своят резултат – ДПС беше извадено от управлението на държавата ни. На второ място е силовото налагане на Истанбулската конвенция, което е напълно реално да се случи, ако такива партии като „Да, България“, тандемът Манолова и Хаджигенов и т.н. станат фактори в следващото управление. Всички трябва да сме наясно, че традиционната форма на семейство е под заплаха. Това реално се случва в съседните ни европейски държави и ние няма да го позволим. Не трябва да забравяме за още една патриотична битка в името на България – отстояване на българските интереси в исторически план при влизането на Р Северна Македония в Европейски съюз. БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са най-твърдото ядро на тази позиция и политическите среди в РСМ откровено злорадстваха, че ние не сме част от 45 Народно събрание. Аз съм убеден, че БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще имат сериозна парламентарна група, защото те са имунната система на България.

-Какво реално промени 45 Народно събрание по отношение на гласуването в чужбина?

-За краткото си съществуване народните представители в 45 Народно събрание извършиха национално предателство в полза на съседна Турция. Без да се направи анализ на преминали през последните години избори, уж национално отговорните партии създадоха всички условия за реална намеса в суверенитета на България. Беше отменена забраната да бъдат откривани до 35 секции в държави извън ЕС. През последните години ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ многократно сигнализирахме за безобразията, вършени по време на изборите в турските секции. През 2017 година благодарение на наш натиск в секциите в Турция беше реално забранено да се подават предварително написаните декларации, това съществено намали броя на гласувалите там и в резултат за първи път през последните години ДПС не беше трета политическа сила. Това беше реалното начало на изваждане на ДПС от властта. С премахването на това ограничение след гласуване в Турция на тези парламентарни избори ще имаме едни допълнителни 3-4%, което означава, че протурската партия ДПС ще има с поне 10 депутати повече от сега.

-Всички партии, гласували тази промяна се опитаха да обяснят, че го правят заради сънародниците ни в други държави, извън ЕС.

-Наистина чухме подобни обяснения.Това категорично не е истина. За нас това е оправдание на едно предателство. Както справедливо подчертахте, в държави членки на Европейски съюз НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ОГРАНИЧЕНИЕ В БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ. В нито една държава, освен Турция и Германия(поради големия брой живеещи турски общности)не се наблюдава толкова организирано и под строй гласуване! Имаше един напълно приемлив начин да се ограничи това, като бъде приложен към закона списък с недемократични държави, за които това правило да не важи. Никой не пожела да чуе аргументите на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. Единственото, което ни остава е да мобилизираме максимално патриотично настроените българи, за да може да намалим тежестта на гласовете от Турция.

-Трудно ли беше формирането на нова патриотична коалиция?

-Това се случи по абсолютно естествен начин. С партия „ВМРО „сме в коалиция от 7 години и както многократно споменавахме и по време на предишната предизборна кампания, за нас формата на патриотичната коалиция е печеливша и работи изцяло в полза на хората. Партия „Воля“ през последните години в 44 Народно събрание подкрепяше голяма част от наши законопроекти, а по време на последната предизборна кампания структурите ни по места работиха добре. Има няколко техни изключително полезни за хората идеи за разбиване на монополи в различни сектори и ние, като една отговорна формация няма как да не ги подкрепяме – това е разбиването на петролният монопол и достъп до безплатни и по-евтини лекарства.

-Чухме многократно от различни политици, че няма нищо лошо в това, в България да се провеждат избори след избори. Какво е мнението Ви по този въпрос?

-Само хора, които никога не са отговаряли реално за управление на една държава могат да се изказват по този начин. България е парламентарна държава. Нито е президентска, нито е кралство, където решенията се взимат от един човек. При неработещ парламент, който единствен може да приема и променя закони, при служебен кабинет, който с краткия си хоризонт има за задължение само да подготви следващите избори, държавата ни на практика е парализирана. Да питат бизнеса, независимо малки или големи фирми, дали при неработеща администрация се чувстват добре. Подвеждащо е сравнението с други европейски държави, в които с години нямало работещи парламенти и правителства. Някои новоизпечени политици се опитват да се сравняват с Нидерландия, една подредена и просперираща от много десетилетия западна държава. Но да сравним и този факт, че техните политици масово ходят с колело на работа например, а същите тези наши пишман политици, повтарящи, че няма лошо да има по няколко избора в една година се возят в кортежи от джипове и не мърдат без охрана.

-Явно визирате новите политици в 45 Народно събрание. Бяха ли предадени избирателите на „Има такъв народ“ по отношение на мажоритарната система?

-На партия ИТН й трябваше да влезе в парламента, за да разберат каква грандиозна глупост са спретнали с този подвеждащ българите референдум през 2016 г. Първият въпрос в референдума беше „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“. Когато сами взеха участие в парламентарните избори тази година на практика видяха, че това, което ние казвахме през цялото време, а именно, че при мажоритарни избори в парламента реално ще има представители на максимум 3 партии, е самата истина. Прекрасно помня, как веднага след референдума новите политици повтаряха, че въвеждането на мажоритарната система може да стане за 1 месец. Е, видяхме, че не може. Те сами се отказаха от тази идея. Чухме безброй оправдания, как трябва да имаме редовни избори, как сега не му е времето и т.н. Българите, гласували за мажоритарна система през 2016 г, бяха умишлено заблудени от организаторите на този референдум, бяха подмамени с безплодни обещания и брутално излъгани. Другото предателство на демокрацията се направи с опит да се спечели общественото одобрение по въпроса: „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“. След всички избори нашата партия публикува отчет за похарчените средства от държавната субсидия. Видяхме на тези избори, че партиите извън парламента и без субсидии са похарчили в пъти повече от нас. Ясно е, че без пари не могат да бъдат направени избори дори за селски кмет и в тази връзка имам един риторичен въпрос – Кой е платил „масрафа“ на тези партии, за да участват в изборите? Всички небивалици от типа на „симпатизантите са дарили по 50-100 лв.“ са смешни на фона на направените от тях милионни разходи. А само рекламата в социалните мрежи на тези партии не пада под 120 хиляди евро и това личи от достъпната за всички информация. Ясно е, че това са парите на определени икономически кръгове, скрити зад кулисите на политическото им „театро“. Реално с промените в закона да се лишат партиите от държавни субсидии се предлага партиите да бъдат пазарувани от олигарси.С влизането на този закон в сила може да се счита, че сме приключили с демокрацията като политическа система и ще преминем към политико-олигархичен модел за управление. Интересното в случая е, че имаше силен отзвук по този въпрос дори в Европейската комисия, негативен, разбира се. Поставянето във финансова зависимост на политически партии, които с промени в Закони могат да се отплатят на финансовите си благодетели,ще нанесе непоправим удар върху демокрацията. БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ винаги сме поддържали тезата, че субсидията трябва да бъде максимум 6 лв. на глас /не 12 или 8 лв. както е днес/ и трябва да има таван за партиите, който да бъде в едни нормални разумни граници, а не да се трупат милиони на влог.

-Кое според Вас беше най-важното, което трябваше да предприеме като действие 45 Парламент?

-Целият свят се намира в икономическа и здравна криза, а новите избраници се занимаваха с промени в изборния кодекс, които да им гарантират по-голям брой депутати в следващото Народно събрание. Целият свят умува как да бъдат спасени хора от ковид и същевременно да не умрат от глад, а те се занимаваха с увеличението на заплатите си. Целият свят работи за приключването на пандемията и нормализирането на икономическият ни живот, а в парламента се даде терен на мастити бизнесмени за разчистване на сметки, нечистоплътна битка на един милионер срещу друг милионер. С колегите стискахме палци да се направи правителство и да има работещ парламент поне за 1 година, защото беше важно в тази криза. Но на живо видяхме как никой с никого не иска да говори, все едно зад тези партии не стоят стотици хиляди български граждани, все едно става въпрос за персонално разчистване на сметките. Така милиони българи с техните проблеми бяха изпаднали от фокуса на новите политици. За това отново ще подчертая, че БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще водят ПРО, а не АНТИ кампания – за силна държава, стабилни доходи, достойни пенсии и здраво българско семейство. Ще подкрепим управление, което ще изведе тези приоритети на челото на държавното управление. Стига разправии! Двамата се карат, третият печели.А тук третият са всички тези, които искат България да бъде завряна в ъгъла на Балканите. Това невиждано до сега разделение в политиката може да бъде преодоляно само със смирение, отговорност към хората и ясна визия как да се стабилизира България.

-Според вас, парламентът като институция е „ударил дъното“ през последните години. Считате ли, че авторитетът на Народно събрание може да бъде възстановен?

-На първо място към всеки народен представител трябва да се подхожда с уважение от неговите колеги. Поне поради факта, че той не е в личното си качество, а е избран от хиляди хора, за да ги представлява там. Завинаги трябва да се забрави този неприемлив и обиден тон между депутатите, с лични квалификации. Най-вече защото това е причината на пълното неуважение от страната на гражданите. А когато депутатите не се уважават помежду си, какъв авторитет могат да имат пред избирателите си. Но има и друг аспект, по който считаме, че е редно да се работи много активно – готови сме да започнем дебат за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица. Ще започнем заедно с хората да пишем този нов Договор, в който да бъдат ясно разписани задълженията на един народен представител, както и това какво трябва да се случи, когато той отказва да ги изпълнява. Думите „народен представител“ трябва да бъдат облечени със смисъл, защото това не е привилегия, това е носене на отговорност.Държавата – това сме ние, това е всеки един от нас заедно и поотделно. Ще инициирам обществени дебати и допитвания до хората в област Пловдив. Ще предложа в коалицията ни да подложим този Обществен договор на Референдум, за да могат хората да покажат своята съпричастност към възстановяването на държавността.

-Имаше ли смисъл за Вас участието на патриотите във властта в 44 Народно събрание?

  • Направихме пълен отчет на нашата работа в 44 Народно събрание и го представихме пред избирателите на предните избори. Считам, че сме свършили много работа в полза на хората. За нас участието в управлението беше отговорност, която изнесохме с чест. Получихме доста удари от най-различни страни със засегнати от нас интереси. Като председател на антикорупционната комисия в Парламента още виждам резултати от моите сигнали, които излизат сега, по време на служебното правителство. И отново ще подчертая, че ако партия ГЕРБ не саботираше нашите предложения ситуацията щеше да е различна. Ето какво имам предвид. Още при формирането на правителството настоявахме за увеличаването на пенсиите с долна граница 300 лв. и справедливо преизчисляване на всички пенсии. Ясно беше, че дори през 2017 година тази стъпка беше доста закъсняла, а приемането на това предложение в края на мандата и без преизчисляването на пенсиите с право ядоса избирателите. Упрекът ни към Борисов беше и в неговата нерешителност за провеждането на наложителни реформи. И децата знаят, че не можеш да направиш някаква радикална промяна и всички да са доволни от нея. В ГЕРБ имаше едно паническо напасване към общественото мнение, едно желание да се харесват на всички, а така реформи не се правят. Честата промяна на позициите, и то на 180 градуса отново по същата причина, създаде трайно усещане в хората, че от тази партия реформи не могат да се очакват. Моето мнение е, че времето на Борисов изтече и съм го заявил още в края на миналата година. Да изведеш държава от криза трябва да имаш смелост да отстояваш до край политиките си, да стоиш зад програмата си, защото за това са ти гласували доверие да управляваш. Ще дам и един пример с наш приоритет за въвеждане на прогенеричната система при лекарствените продукти /възможност за замяна на скъпите лекарства с по-евтини такива/. Независимо, че беше вписано в програмата на управлението, ГЕРБ се отметна, за да не ядоса предизборно определени кръгове. Мога да дам още доста примери. Нашето решение да участваме в управлението с тях се основаваше на това, че българските граждани тогава са гласували най-голямото доверие на тази партия. Това са принципите на демокрацията, такава беше волята на суверена.

-С коя политическа формация бихте се коалирали след тези избори?

-Има една формация, която категорично няма да бъде припозната от нас за партньор, това е ДПС. Иначе ще спазваме принципа, който ние, патриотите наложихме в политиката от началото на самостоятелното ни участие в Парламента, а именно – да подкрепяме Програма за управление, в която да бъдат включени приоритети на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. Това категорично не означава, че сме готови да влезем в управление на всяка цена, точно обратното. Готови сме да бъдем национално отговорен фактор в новият парламент, който ще подкрепя важни за България закони и решения и без да сме част от следващото управление. Време е да се даде пример как се прави истинската политика. И по време на 44 НС сме подкрепяли предложения, идващи от опозицията. Призоваваме бъдещите народни представители да декларират пред избирателите, че интересите на България ще бъдат над тесните партийни интереси. Че тогава, когато става въпрос за пенсиите, например, няма да има значение кой е внесъл предложението и ще гласуват само по съвест. Обединихме се на 10 принципа, които ще отстояваме като коалиция. Тези принципи един по един ще представим в този вестник. За нас БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО! Ще го докажем на нашите избиратели, гласували за нас поотделно на предишните избори, че СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!

„Българските патриоти-Воля, НФСБ и ВМРО“ са с номер 16 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук