Бързите тестове за коронавирус, които Общината купи ще бъдат доставени тази седмица

Закупените от Община Сливен 200 бързи теста за коронавирус за нуждите на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, заедно с апарат за проверка на резултатите, се очаква да бъдат доставени тази седмица. Това стана ясно днес по време на редовното заседание на Общинския кризисен щаб.

В Сливен продължава изпълнението на предприетите мерки по време на извънредното положение, посочват още от там.

„Радвам се, че жителите на община Сливен си дават сметка за сериозната и сложна обстановка, в която се намираме. В града ни се наблюдава завишена социална изолираност, която е необходима за ограничаване на разпространението на коронавирус“, заяви кметът Стефан Радев. До  този момент няма потвърден случай на заразен с вируса на територията на Община Сливен.

„Мерките, които ежедневно ни се налага да предприемаме, са необходими за опазване здравето на хората, което е най-важно“, подчерта още той.

87 са лицата, поставени под пълна карантина по предписание на РЗИ-Сливен. На част от тях наложената мярка е изтекла вчера, на други изтича днес.

Трима жители на кв. „Надежда“ са задържани за неспазване на ограничителните мерки и указания и са образувани досъдебни производства, отчетоха от полицията в Сливен.

Не се наблюдават сериозни проблеми и груби нарушения във връзка с организираните контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите от Сливен, организирани от полицията. Мярката беше наложена от Националния кризисен щаб. Градът може да се напуска само при неотложни случаи – ако се ходи на работа в друго населено място, по здравословни причини, при завръщане по настоящ или постоянен адрес. Това трябва да се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук