Валентина Василева: Блокадата на пътя Сливен-Ямбол падна, полицията ни изтласка

Блокадата на пътя Сливен – Ямбол падна, полицията се намеси и изтласка протестиращите. Това съобщи за Slivenpost.bg Валентина Василева- организатор на протеста, при който пътната отсечка остана блокирана за две седмици. Протестиращите при с. Крушаре се обявиха против мерките, които разпореди държавата срещу африканската чума по свинете. „Има заповед на кмета на Община Сливен,че трябва да се спре протеста и да се махнем от тук, има уведомления на всички, но повечето от нас не разписаха тези разпореждания“, посочи тя.

По думите й, все пак от блокадата има резултат поне в две направления.“ След първото ни отворено писмо има аповед на министър Танева за спране на дървосекачеството. Второто е, че областният управител разпореди претърсване и почистване на района, но за да се стигне до там две седмици трябваше да вадим мърша от всякакви възможни места, за да го докажем. Показахме и как управляващите си говорят с хората – диалогът се провежда през силите на реда“, коментира Василева.

Тяпосочи още, че са подготвени материалите с мерките, които е предприела държавата и в резултат, на които ще се стигне до екокатастрофата и ще се постараят те да стигнат до Европарламента.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук