Валентин Ревански: Общините, Ямбол, Сливен и Тунджа винаги са си партнирали много добре, имат и общо бъдеще

„Общините, Ямбол, Сливен и Тунджа винаги са си партнирали много добре и смятам, че имат и общо бъдеще“, каза кметът на Ямбол Валентин Ревански по време на подписването на меморандум за сътрудничество между трите общини, по инициатива на сливенския кмет Стефан Радев.

Според Ревански единственият начин за конкуренция с големите областни градове, е обединяването около каузи и проекти, които са решаващи за развитието на двата областни града и трите общини. По думите му подписването на меморандума е една много хубава инициатива и за него е важно както нейното начало, така и финалът й.

„Тук и тримата кметове и областните управители знаят, че трябва да бъдем инициативни, да дадем всичко от себе си и да изпълним поставените цели. Като виждам колегите, които са тук, съм убеден, че всеки един от нас ще даде всичко от себе си със своя екип за да  допринесем за развитието на трите общини. Най-важното за мен е да бъдем конкурентни на големите областни градове.“, каза Ревански.

Меморандумът за сътрудничество подписаха днес кметовете на общините Сливен – Стефан Радев, на Ямбол – Валентин Ревански и на Тунджа Георги Георгиев. Подписите си поставиха и областният управител на Ямбол – Георги Чалъков и зам.-областният управител на Сливен Антоний Андонов. Документът регламентира общите ангажименти и отношения, които страните поемат във връзка с осъществяване на сътрудничество през новия програмен период при реализиране на общи проекти и инициативи, развитие на индустриални зони и привличане на инвеститори.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук