Вандали непрекъснато рушат съоръженията в парковете „Юнак“ и „Асеновец“ и те стават опасни

Детските и спортни площадки изградени от община Сливен в парковете „Юнак“ и „Асеновец“ са подложени на непрекъсната вандалщина. Понякога в резулат на това, съоръженията стават опасни за децата, които ги ползват и те се нараняват, съобщи за Slivenpost.bg управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ Петко Чолаков.

„Конкретно в парк „Юнак“ детските площадки се използват от лица, не по предназначението им, от такива с по-голяма възраст от обозначената на информационните табели и сътветно с по-големи килограми. В резултат на това неправомерно използване, съоръженията се унищожават и се създават предпоставки когато играят малките деца те да получат травми и наранявания“, коментира още той.

По думите му, в парк „Асеновец , освен вандалските прояви, има унищожаване на ниските осветителни тела и кражби на електрически крушки. „Всичко това струва доста средства на община Сливен, но поетапно имуществото се възстановява. Сред предприетите мерки за ограничаване на тези вандалски прояви беше поставянето на ограда на парка, в момента е в процес на изграждане и видеосистема, която допълнително ще подсигури съоръженията от унищожаване и кражби, уточни Чолаков.

Припомняме, че в началото на месеца сливналия изля кофа с фекалии и сряза мрежата на волейболно игрище в кв. „Република“ защото му пречел шума, който играещите там деца вдигат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук