Ванина Андонова поема кметския пост в Сливен

17-годишната Ванина Андонова поема кметския пост в Сливен. Това ще се случи само за днес в рамките на традиционната инициатива на Младежки дом Сливен „Управляваме заедно“,  посветена на Деня на Европа-9 май. Десетокласничката от ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще седне в кметския стол на Стефан Радев водена от амбицията да разбере как се случва управлението на общината.

Председателството на Общински съвет Сливен отново се поема от момиче и това е Александра Громова-единадесетокласничка от ПМГ „Добри Чинтулов“. Заместник-кметовете и секретаря на община Сливен днес също ще имат млади помощници. За ден сектерар на Общината вместо Валя Радева става деветокласникът Любомир Данчев. Заместник-кмет по Хуманитарните дейности, който ще работи заедно с Пепа Чиликова е Ростислав Георгиев от Езиковата гимназия, при Стоян Марков като заместник кмет по Икономическо развитие ще се изявява Диляна Колева-11 клас в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, а от Камен Костов като зам.-кмет по устройство на територията ще се учи Йоан Василев от ПГСГ“Арх. Г. Козарев“. Заместник-кмет по Финанси и общинска икономика става Симона Георгиева от ПГИ „Проф. Димитър Табаков“.

Общинските спортни дейности днес поемат учениците от СУ „Димитър Рохов“ Габриел Бинев и Ивета Кирова. Функциите на управителя на Областния информационен център Весела Омайникова, временно ще изпълняват Симона Василева от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Силвия Димитрова от СУ „Пейо Крачолов Яворов“.

Всички те бяха приветствани от общинското ръководство, а кмета Стефан Радев им разясни част от функциите и дейностите, които извършва Общината. Той изрази надежда, че в бъдеще някой от учениците може да заеме наистина ръководен пост в Община Сливен.

„Днес тук виждам сериозен екип от млади хора, заинтересовани от обществената дейност, което е похвално“, заяви сливенският градоначалник. Кметът изтъкна още, че община Сливен е най-голямата по територия сред останалите в страната, което я изправя пред редица сериозни предизвикателства. По повод днешния празник – Деня на Европа, Стефан Радев изрази надежда, че европейската общност ще излезе от усложнената обстановка по-силна, по-обединена и по-мирна.

Благодарност към домакините за посрещането отправи директорът на Младежки дом-Сливен Пламена Петкова, която подчерта, че основната цел на инициативата е младите хора да бъдат насърчени, запознавайки се с основните дейности на местните институции.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук