Василен  Васевски откри изложба в Сливен в памет на баща си

Изложба на художника Веселин Васевски предизвика интерес сред художници, журналисти и приятели в Сливен. Авторът, който от години живее и работи в Чикаго, посвети експозицията на своя баща Камен Васевски /1935 – 2023 г./ – дългогодишен главен редактор от недалечното минало на вестник „Сливенско дело“, писател, колекционер на произведения на изкуството.

Събитието бе открито от председателя на Дружеството на художниците Илиян Урумов. Изложбата уважи и зам. кметът на община Сливен Стоян Марков. „Известно ми е, че Василен Васевски е повлиян в своите творби от източната философия. Във всяка една картина има тънка загадъчност и човек вижда продължението й в своите мисли“, заяви Марков.

„За мен е чест да бъда в Сливен и да направя изложба, посветена на моя баща“, каза от своя страна Василен Васевски и благодари на колеги и близки си за топлото посрещане. Той потвърди идеята си за изложба на сливенски художници в Чикаго.

Василен Васевски /54 г./ е завършил Националната художествена академия, автор е на белетристични книги, сътрудничи като журналист на български медии в Чикаго. Макар и зад граница, оказва подкрепа на различни обществени каузи в родния си град. Сред тях е и дарението от комитета „Сливенци в Чикаго – за Сливен“, което бе направено за възстановяването на паметника на Шести артилерийски полк.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук