Ваучери за 6 хил. лв. отпускат за сайт на фирма

От 31 август до 30 септември българските компании ще могат да подават своите документи за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по процедурата „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) на малките и средни предприятия (МСП)“, финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), цитирани от „Монитор“.

Кандидатстването ще се осъществи чрез електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата. По индикативна програма ваучерната схема ще подкрепи 450 предприятия с бюджет над 9 млн. лева (9 180 000 лв.), предоставяйки 2 типа ваучери на МСП – за 5 000 лв. без ДДС за изготвяне на уеб сайт или приложение, и за 20 000 лв. – за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси и/или осигуряване на кибер и информационна сигурност.

Българските компании ще могат да се възползват от услугите на близо 300 доставчици на ИКТ услуги, като пълен списък с одобрените фирми може да бъде намерен в сайта на Агенцията.

Целта на ваучерната схема е да подкрепи дигитализацията на българските предприятия, като улесни достъпа им до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите на ИКТ и производството, посочват от ИАНМСП.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук