Вероятно ще има увеличение на цената на билетите за градския транспорт в Сливен

Тепърва ще бъде обсъждана цената на автобусния билет за градския транспорт в Сливен, съобщи кметът Стефан Радев. Той посочи още ,че цената на билета в Сливен не е променяна повече от 10 години и той струва 0.80 лв., а за  пенсионерите е 0.20 лв., като това е най-ниската цена в страната за таксуване на градския транспорт.

„Такава цена към настоящия момент никъде няма в България”, коментира Радев и добави, че ниската стойност в Сливен няма да може да се задържи задълго, предвид, че и сега Общината субсидира значително  „Пътнически превози“.

„Най-вероятно ще има увеличение в цената на автобусните билети в Сливен, но не в мащаба на другите градове”, поясни кметът.

Припомняме, че заради ремонтни дейности по бул. ”Хр.Ботев”, увеличаващите се цени на горивата и слабия пътникопоток по линия № 4, за неопределено време e спряно изпълнението на курсовете по линията с маршрут: кв.”Кольо Фичето”-бул.”Христо Ботев” – бул.”Хаджи Димитър” –ЖП Гара и обратно.Това съобщават от „Пътнически превози“ Сливен.

За обслужване на пътуващите от кв.”Кольо Фичето” е  удължена линия № 110, със следния маршрут : кв.”Кольо Фичето”-ул.”Д.Димитров”-пл.”Стоил войвода”- ул.”Великокняжевска”- бул.”Ген.Скобелев – бул.”Стефан Караджа”-бул.”Цар Симеон”-бул.”Илинденско въстание”-ЖП Гара и обратно.

„Пътнически превози”  Сливен въвежда промени в разписанието и на автобусна линия № 7 от  28 март. В предпразнични и празнични дни автобусите няма да се движат. В тези дни абонаментните карти за пътуване по линия 7 ще важат за линиите с номера 201, 11, 14 и 33, поради неизпълнение на линия 7.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук