Вече чистят орязаните клони в ДГ“Божур“ и чакат дърветата напролет отново да се разлистят

Автор :Яна Дамянова

Започна почистването на отрязаните клони от дърветата в ДГ „Божур“. Забавянето на чистенето, с близо седмица, се дължи на изчакване, за да може отсечената дървесина да бъде оценена от Община Сливен за продажба, това съобщи за Slivenpost.bg Десислава Илиева- директор на детското заведение.

Отстраняването на падналите клони и привеждането на двора на градината в нормален вид, ще се извършва от същата фирма, която е обезопасила дърветата, но срок, в който това да се случи не е определен. „Момчетата ще работят дори и през почивните дни, докато изчистят всичко“, посочи още Илиева. По думите й, цената за почистването влиза в договорните отношения на детскто заведение с фирмата и няма да се дават допълнително пари за тази дейност.

След отстраняването на клоните ще бъде направена и проверка дали съоръженията за игра в двора на детската градина са безопасни, тъй като върху част от тях има паднала дървесина. „Те са много стари и тепърва ще ги подменяме, но все пак ще направим проверка“, поясни още Илиева.


Относно общественото недоволство, че дърветата са почти съсипани след това орязване, Десислава Илиева, подчерта, че преди да се премине към премахването на опасните клони, ландшафтния архитект на общината Емилия Кючукова е дала насоки как да се направи това. „Според нея и колегата й, бивш служител на Горското, фирмата си е свършила много добре работата“, поясни още тя.

Очакванията на ръководството на детската градина са напролет дърветата отво да се разлистят въпреки, че сега изглеждат така.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук